Om

Om merenænsomhed.dk

Mere nænsomhed, det er én af de mange ting verden har brug for. Mere venlighed i vores omgangstone, mere blidhed i håndteringen af hinanden. Noget blødere og mere afrundet, så vi ikke slår os så meget, fordi Ord Smitter. Bloggen og hashtagget #merenænsomhed er det feminine medstykke til fucking flink.

Det bliver korte artikler: Overskuelighed fremfor alt. Dogmet er at det skal være på dansk og positivt, så måske kommer bloggen til at være damebladsagtig. Det er helt fint, mange dameblade tager store emner op og trækker på samme hammel: Mere kærlighed. Når det er sagt, så er mere nænsomhed for alle aldre og køn, for vi kan alle trænge til en krammer uanset om vi ser skræmmende store og stærke ud.

Mere nænsomhed er intet nyt under solen. Mange, både kristne, popstjerner, buddhister og hippier har sagt det samme i årtusinder, men god gerning kan ikke gøres for tit! 

Forsøg antyder at vi opfører os lidt bedre hvis vi bliver mindet om gode ting. Inden en eksamen blev de studerende bedt om at huske på de ti bud, ingen kunne huske alle (ikke engang kristne) men ved at tænke over buddene – uanset tro- så snød folk betragteligt mindre. Det var ganske vist en kortvarig effekt, men ikke destomindre markant og målbar. Derfor håber jeg at øge blidheden i verden en lille smule ved at minde om nænsomhed og omsorg på mikroplan.

Mere nænsomhed er et fritidsprojekt, drevet af en oprigtig og barnlig tro på at nænsomhed vitterligt er et ubetinget gode og at vi skal minde os selv og hinanden om at være nænsomme. Der kommer nok et kort indlæg hver måned, fra forskning til personlige betragtninger og milde formaninger. Det er alt sammen open source og til fri afbenyttelse og inspiration, del, link, hashtag og vær nænsom derude.