Solsikkesnoren – et tegn om mere nænsomhed

Solsikker har i årevis prydet Mere Nænsomheds hjemmeside, og nu bruges smukke blomst til noget endnu bedre, nemlig som et tegn til at man skal give tid og plads. Kort sagt, være mere nænsom. Solsikkesnoren er et tegn på usynligt handicap, ligesom blindearmbåndets tre sorte prikker på gul baggrund, er et tegn til seende om at tage højde for at blindearmbåndsbæreren ikke kan se. 

Brugen af solsikkesnoren er aldeles frivillig, og det kan jo tages af og på som man synes. Snoren kan påklipses skilte, der fortæller kort om handicappet. Fx at man let forvirres af mange mennesker, eller at man godt kan forstå tale, men ikke selv snakke.

Movia har i skrivende stund, marts 2022, reklamer i busserne om det fine koncept. Københavns lufthavn udleverer solsikkesnore gratis, men de kan også købes gennem fx Hjerneskadeforeningen.

Ligesom der langsomt, meget langsomt, bliver bedre forhold for kørestolsbrugere, demente og blinde, så hilser jeg det gode initiativ velkommen. Jeg er forvisset om at kendskabet til og brugen af solsikkesnoren vil gøre manges hverdag lettere: Mindre angst, mindre irritation, mere overbærenhed, flere oplevelser. 

Og måske tilmed færre overfald? I Danmark er statistikkerne ikke så finkornede, men i USA har man længe kunnet måle tre gange så mange overfald på mentalt handicappede end på fysisk handicappede…  Måske kunne nogle af disse ulykkelige situationer være undgået med en solsikkesnor?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *